Klubben

ÅRK ska verka för att möjliggöra individuell utveckling inom ridsport och hästkunskap, samt bidra till en positiv och inspirerande miljö för klubbens medlemmar.

Årekärrs Ridklubb bildades 1977, och firade sitt 30-års jubileum 2007. Vi är runt 100 medlemmar, varav ungefär 30 har tävlingslicens.

Ridklubbens mål är att verksamheten skall vara trivsam och av hög kvalitet för såväl barn, ungdomar och vuxna. Klubben värnar om ridsporten som en folksport!

Ridklubben är en ideell förening. Allt engagemang är frivilligt och allas insats behövs. Klubben har ingen anställd personal.

För att få rida i ridskolan så måste du vara medlem i ÅRK.

Ridklubben gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. Öster om ridvägen finns Årekärrslunden, där det växer fridlysta växter. Vägen fortsätter genom ett gammalt, välbevarat jordbruksområde och ansluter till flertalet vandringsleder. Ridstigen söderut når fram till Tråkärrsslätt. Passa på att ta promenader i området kring Årekärrs Ridklubb. Omgivningarna är helt fantastiska!

Uppdaterad: 2016-09-24 17:03