Allt började med en 12-åring som ville ha en häst...

Ponnyn man köpte visade sig vara dräktig, så det behövdes ytterligare en ponny för att vår 12-åring skulle kunna börja rida. 12-åringen växte, och snart behövdes det en större häst. Helt plötsligt hade vår familj tre stycken hästar! Det blev lite väl trångt, så flytten gick till Årekärr.

En sandbana byggdes 1973. Denna utnyttjades av fler och fler ryttare och fler och fler hästar... Nu var det fullt av hästar och ryttare, och för att få hjälp av kommunen med bidrag till ridbanan, bildades Årekärrs Ridklubb den 31'a Augusti 1977!

Från början hade man bara lektioner två gånger i veckan, och i övrigt hyrdes hästarna ut för uteritter. 1981 startades nybörjargrupp en gång i veckan. Denna gång blev snabbt till två (gånger per vecka...).

1983 byggdes ridbanan ut, och höll man två lektioner om dagen, samt en hoppgrupp per vecka. Det enda som saknades nu var ett ridhus! Detta byggdes år 1993, och gav klubben en rejäl skjuts. 2002 byggdes ridhuset till med kurslokal, kontor, omklädningsrum och toaletter. Vid den här tid-punkten var tävlingsverksamheten stor i klubben, och man deltog med lag i både dressyr och hoppning.

De senaste åren (bl.a. pga generationsväxlingar) har tävlingsverksamheten tagit ett steg tillbaka. Vi har en stor andel unga medlemmar i klubben idag. Klubben har också genomgått en förändring då både ridhus och ridskola numer drivs av familjen Börjesson (Stall Phem).

Trots att vi idag är en liten klubb till antalet, utbildas det fler och fler tävlingsryttare på ridskolan och vi har de 3 senaste åren åter infunnit oss på prispallarna i distriktets lagtävlingar! Vi är där för att stanna!

Vem 12-åringen var? Tord förstås!

Uppdaterad: 2014-03-21 22:42
Skribent: Lina Åberg