Säkerhet

All ridning och hästverksamhet sker på egen risk. Medlemmarna är  försäkrade genom klubbens försorg om medlemsavgift har betalats. Kontrollera att din försäkring täcker ridning och hästverksamhet.

Utrustning:
Tillförlitlig hjälm MÅSTE användas. Vi rekommenderar även säkerhetsväst. Stövlar är att föredra framför kängor, måste vara med klack. Om man ändå har kängor så krävs shortchaps.

I stallet:

Hästarna behöver lugn och ro i stallet. Av säkerhetsskäl får max 2 personer vara inne i spiltan hos hästen samtidigt. Äter hästarna så får man inte störa. Är ljuset släckt för kvällen får man inte tända igen. Sista man släcker alltid.

Hästarna får inte matas varken i stallet eller ute i hagarna. Hästarna är lättskrämda! Öppna aldrig dörren till manegen under pågående lektion. Var tyst i trappan och på läktaren. Påminn gärna andra om detta. Vi vill på alla sätt undvika olyckor!

Uppdaterad: 2014-02-03 14:21
Skribent: Johanna Lavin